november 28, 2022

Vårdadministrativt ansvarig

På Migränhjälpen ser vi till att fler personer med svår huvudvärk och migrän ges möjlighet till adekvat utredning och behandling. Vi startade år 2020 och kom att bli världens första digitala vårdtjänst som är specialiserad på migrän och har sedan dess tagit emot fler än 6 000 patienter. Vi är ett expansivt och entrepreneuriellt företag som organisatoriskt sett är långt ifrån den typiska vårdgivaren. Hos oss är strukturen platt och beslutsvägarna korta så varje medarbetare både kan och förväntas komma med förslag som implementeras.

Teamet på Migränhjälpen består idag av tjugo deltidsanställda neurologer och tretton övriga medarbetare, som antingen arbetar på distans eller på något av våra kontor i Jönköping och i Stockholm.

Migränhjälpen kommer under December att starta en fysisk klinik för specialiserad neurologisk vård inom Vårdval Neurologi, Region Stockholm. Mottagningen kommer vara belägen på Gamla Karolinska sjukhuset och ta emot neurologiskt sjuka invånare med behov av specialiserad vård och botulinumtoxin-behandling av neurologiska åkommor. Mottagningen kommer också vara huvudkontor och centrum för distansvård inom migrän. Du kommer få vara med i utvecklingen av en modern digifysisk neurologklinik.

Dina arbetsuppgifter

Som Vårdadministrativt ansvarig arbetar du direkt under vår verksamhetschef. Du får ett stimulerande arbete med varierande arbetsuppgifter. Uppgifterna innefattar medicinsk dokumentation, diagnos- och åtgärdsregistrering, statistikhantering och övriga administrativa uppgifter. VI arbetar främst i Webdoc och kommunikationsplattformen Curoflow. Det är meriterande om du tidigare erfarenhet av avstämningsfunktionen, vårdfaktura, EK samt varit lokal systemadministratör. Hos Migränhjälpen gör du skillnad för invånare som inte kommer i kontakt med rätt vård på sin hemort och du erbjuds stora möjligheter att påverka företagets framtid och så småningom även en internationell etablering.

Om dig

Utbildad medicinsk sekreterare. Goda kunskaper i svenska och god datorvana krävs. Erfarenhet av neurologisk vård är meriterande. Du har god förmåga att aktivera resurser och processer på rätt sätt för att uppnå bästa effektivitet. Du förstår vikten av bra flöde i vården. Vi tror att du är en driven person som brinner för att inom öppenvård hjälpa invånare och samtidigt vill utmanas genom att bryta ny mark i utveckling av digital vård.

Anställningsvillkor

Heltid enligt överenskommelse. Du blir placerad på kliniken på vid Gamla Karolinska sjukhuset. Individuell lönesättning. Provanställning i sex månader kan bli aktuell.

Ansök

Vi välkomnar ansökningar löpande med CV och personligt brev.

Mejla ansökan till jobbansokan@migranhjalpen.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt och frågor

T.f. verksamhetschef Mats Siljehult, 070-575 46 18 eller mats.siljehult@migranhjalpen.se

november 2, 2022

Migränhjälpen söker specialistläkare i allmänmedicin – extraarbete

Om Migränhjälpen
På Migränhjälpen ser vi till att fler personer med svår huvudvärk och migrän ges möjlighet till adekvat utredning och behandling. Vi startade år 2020 och kom att bli världens första digitala vårdtjänst som är specialiserad på migrän och har sedan dess tagit emot fler än 6 000 patienter. Vi är ett expansivt och entrepreneuriellt företag som organisatoriskt sett är långt ifrån den typiska vårdgivaren. Hos oss är strukturen platt och beslutsvägarna korta så varje medarbetare både kan och förväntas komma med förslag som implementeras. Vår distansbaserade vårdform via asynkron chatt eller videomöte möjliggör för dig som läkare att arbeta den dag och tid som du själv önskar, därifrån du befinner dig.

Teamet på Migränhjälpen består idag av tjugo deltidsanställda neurologer och tretton övriga medarbetare, som antingen arbetar på distans eller på något av våra kontor i Jönköping och i Stockholm.

För närvarande har vi även ett injektionscentra i Vällingby för botulinumtoxin-behandling. Inom kort kommer vi även att öppna en fysisk neurologklinik i Solna dit vi på uppdrag av Region Stockholm kommer att ta emot patienter som remitterats för specialistvård.

Vi vill nu utöka vår läkarbemanning på vår digitala del till att också omfatta allmänmedcinare.

Läs mer om oss på vår hemsida: www.migranhjalpen.se.

Om tjänsten
Som läkare på Migränhjälpen är det du som ansvarar för bedömning av inkommande ärenden, tar digitala besök, bedömer och förskriver läkemedel och annan behandling. Du har tillgång till sjuksköterskor för livsstilssamtal och uppstartsmöten inför injektionsbehandling och botoxinjektioner, och du samarbetar nära med vårt huvudkontor som kommer vara beläget i lokalerna för den fysiska mottagningen på Gamla Karolinska sjukhuset. Tillsammans med medicinskt ledningsansvarig läkare och det övriga teamet är du med och vidareutvecklar vår plattform och rutiner så att patientarbetet hela tiden blir mer effektivt. Hos Migränhjälpen gör du skillnad för invånare som inte kommer i kontakt med rätt vård på sin hemort och du erbjuds stora möjligheter att påverka företagets framtid och så småningom även en internationell etablering.

Om dig
Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation med specialistkompetens inom allmänmedicin eller har specialistexamen som smärtläkare. Goda kunskaper i svenska och god datorvana krävs. Vi tror att du är en driven person med intresse för huvudvärkssjukdomar som brinner för att hjälpa invånare som inte kommer fram i sin vårdapparat. Du utmanas genom att bryta ny mark inom vårdens digitala utveckling.

Anställningsvillkor
Deltid. Betalt per hanterat ärende.

Ansök
Vi välkomnar och går igenom inkomna ansökningar med CV och personligt brev löpande för omgående tillsättning. Mejla din ansökan till jobbansokan@migranhjalpen.se

Kontakt och frågor
T.f. verksamhetschef Mats Siljehult, 070-575 46 18 eller mats.siljehult@migranhjalpen.se

oktober 31, 2022

Euro Accident ingår samarbete med Migränhjälpen

Euro Accident erbjuder som första försäkringsbolag nu sina kunder access till specialistvård för huvudvärksproblematik genom Migränhjälpen. Euro Accidents försäkringstagare som söker vård för återkommande huvudvärk kan nu vara säkra på att snabbt få neurologkontakt för utredning och diagnostik av sina svåra huvudvärksproblem.

Upp emot 15% av Sveriges befolkning lider av Migrän och huvudvärksrelaterad sjukdom och står för uppskattningsvis 2,4 miljoner arbetsdagar i sjukskrivningar per år. Inom den traditionella vården råder det en brist på neurologresurser och därmed vårdköer på upp emot 2 år för migränpatienter. Detta medför att endast 5 – 10 procent av de 200 000 personer med kronisk migrän får adekvat utredning och behandling. Migräntjänstens digitala specialistmottagning tillgängliggör access till neurolog och specialistsjuksköterskor med minimal väntetid oavsett var i landet som vårdsökaren bor.

Vi är glada att kunna inleda ett samarbete med Euro Accident och kunna erbjuda deras kunder snabb och adekvat hjälp vilket besparar lidande för den drabbade individen, liksom kostnader och produktionsbortfall för arbetsgivare. Euro Accident är en tydlig vägvisare när det kommer till förnyelse och utveckling inom den svenska försäkringsbranschen och är på så vis den självklara aktören för oss att inleda vårt första partnerskap av denna typ med, säger Mattias Bodin, VD på Migränhjälpen.

Vi strävar efter att erbjuda den bästa vården och de främsta vårdtjänsterna till våra kunder, med tyngdpunkt på tillgång till rätt vård. Tillskottet av Migräntjänsten i vårt erbjudande gör att vi kan hjälpa en större andel av våra kunder. Vi är sedan tidigare topprankade och har tagit emot utmärkelsen Bästa sjukvårdsförsäkring av Svenska Försäkringsförmedlares förening, SFM. Genom att inkludera digitala specialistvårdgivare i vårt utbud kan vi möta den efterfrågan specialiserad vård som finns samt erbjuda en effektiv och användarvänlig digitaliserad kund- och vårdresa. säger Rebekka Johansson Ekström, Gruppchef för vårdgivarnätverket på Euro Accident.

oktober 10, 2022

Specialist i neurologi till Migränhjälpens fysiska klinik

Om Migränhjälpen

På Migränhjälpen ser vi till att fler personer med svår huvudvärk och migrän ges möjlighet till adekvat utredning och behandling. Vi startade år 2020 och kom att bli världens första digitala vårdtjänst som är specialiserad på migrän och har sedan dess tagit emot fler än 6 000 patienter. Vi är ett expansivt och entrepreneuriellt företag som organisatoriskt sett är långt ifrån den typiska vårdgivaren. Hos oss är strukturen platt och beslutsvägarna korta så varje medarbetare både kan och förväntas komma med förslag som implementeras.

Teamet på Migränhjälpen består idag av tjugo deltidsanställda neurologer och tretton övriga medarbetare, som antingen arbetar på distans eller på något av våra kontor i Jönköping och i Stockholm.

För närvarande har vi även ett injektionscentra i Vällingby för botulinumtoxin-behandling. Inom kort kommer vi även att öppna en fysisk neurologklinik i Solna dit vi på uppdrag av Region Stockholm kommer att ta emot patienter som remitterats för specialistvård.

Läs mer om oss på vår hemsida: www.migranhjalpen.se.

Ny klinik
Migränhjälpen har fått godkänt att starta en fysisk klinik för specialiserad neurologisk vård inom Vårdval Neurologi, Region Stockholm. Kliniken kommer vara belägen på Gamla Karolinska sjukhuset och ta emot neurologiskt sjuka invånare med behov av specialiserad vård och botoxinjektioner. Kliniken kommer också vara huvudkontor och centrum för distansvård inom migrän. Du kommer få en central roll i utvecklingen av en modern digifysisk neurologklinik.

Dina arbetsuppgifter
Som neurolog på Migränhjälpen är det du som ansvarar för bedömning av inkommande remisser, tar emot besök, bedömer och behandlar patienter inom hela det allmänneurologiska spektret. Du gör också en del distansbesök framförallt för kronisk migrän. Du har tillgång till sjuksköterskor för livsstilssamtal och uppstartsmöten inför injektionsbehandling och botoxinjektioner, och du samarbetar nära med vårt huvudkontor som kommer vara beläget i lokalerna för den fysiska mottagningen. Tillsammans med medicinskt ledningsansvarig läkare och det övriga teamet är du med och vidareutvecklar vår plattform och rutiner så att patientarbetet hela tiden blir mer effektivt. Du handleder och yrkesutvecklar sjuksköterskor och ST-läkare. Hos Migränhjälpen gör du skillnad för invånare som inte kommer i kontakt med rätt vård på sin hemort och du erbjuds stora möjligheter att påverka företagets framtid och så småningom även en internationell etablering.

Erfarenhet och krav
Svensk läkarlegitimation med specialistkompetens inom neurologi. Goda kunskaper i svenska och engelska samt god datorvana krävs. Vi tror att du är en driven person med intresse för huvudvärkssjukdomar som brinner för att hjälpa invånare som inte kommer fram i sin vårdapparat. Du utmanas genom att bryta ny mark inom vårdens digitala utveckling.

Anställningsvillkor                                                                                                                                                             Heltid, eller enligt överenskommelse. Du blir placerad på kliniken på GKS. Individuell lönesättning. Heltid 40 h / vecka med möjlighet till deltid. Provanställning i sex månader kan bli aktuell.

Ansök
Vi välkomnar och går igenom inkomna ansökningar med CV och personligt brev löpande för omgående tillsättning. Mejla din ansökan till jobbansokan@migranhjalpen.se

Kontakt och frågor
T.f. verksamhetschef Mats Siljehult, 070-575 46 18 eller mats.siljehult@migranhjalpen.se

oktober 10, 2022

Migränhjälpens distansklinik söker specialister i neurologi – extraarbete

Om Migränhjälpen
På Migränhjälpen ser vi till att fler personer med svår huvudvärk och migrän ges möjlighet till adekvat utredning och behandling. Vi startade år 2020 och kom att bli världens första digitala vårdtjänst som är specialiserad på migrän och har sedan dess tagit emot fler än 6 000 patienter. Vi är ett expansivt och entrepreneuriellt företag som organisatoriskt sett är långt ifrån den typiska vårdgivaren. Hos oss är strukturen platt och beslutsvägarna korta så varje medarbetare både kan och förväntas komma med förslag som implementeras. Vår distansbaserade vårdform via asynkron chatt eller videomöte möjliggör för dig som läkare att arbeta den dag och tid som du själv önskar, därifrån du befinner dig.

Teamet på Migränhjälpen består idag av tjugo deltidsanställda neurologer och tretton övriga medarbetare, som antingen arbetar på distans eller på något av våra kontor i Jönköping och i Stockholm.

För närvarande har vi även ett injektionscentra i Vällingby för botulinumtoxin-behandling. Inom kort kommer vi även att öppna en fysisk neurologklinik i Solna dit vi på uppdrag av Region Stockholm kommer att ta emot patienter som remitterats för specialistvård.

Läs mer om oss på vår hemsida: www.migranhjalpen.se.

Om tjänsten
Som läkare på Migränhjälpen är det du som ansvarar för bedömning av inkommande ärenden, tar digitala besök, bedömer och förskriver läkemedel och annan behandling. Du har tillgång till sjuksköterskor för livsstilssamtal och uppstartsmöten inför injektionsbehandling och botoxinjektioner, och du samarbetar nära med vårt huvudkontor som kommer vara beläget i lokalerna för den fysiska mottagningen på Gamla Karolinska sjukhuset. Tillsammans med medicinskt ledningsansvarig läkare och det övriga teamet är du med och vidareutvecklar vår plattform och rutiner så att patientarbetet hela tiden blir mer effektivt. Hos Migränhjälpen gör du skillnad för invånare som inte kommer i kontakt med rätt vård på sin hemort och du erbjuds stora möjligheter att påverka företagets framtid och så småningom även en internationell etablering.

Erfarenhet och krav
Svensk läkarlegitimation med specialistkompetens eller ST inom neurologi. Även andra specialistexamen som smärtläkare eller allmänmedicin kan komma i fråga. Goda kunskaper i svenska och god datorvana krävs. Vi tror att du är en driven person med intresse för huvudvärkssjukdomar som brinner för att hjälpa invånare som inte kommer fram i sin vårdapparat. Du utmanas genom att bryta ny mark inom vårdens digitala utveckling.

Anställningsvillkor

Deltid. Betalt per hanterat ärende.

Ansök
Vi välkomnar och går igenom inkomna ansökningar med CV och personligt brev löpande för omgående tillsättning. Mejla din ansökan till jobbansokan@migranhjalpen.se

Kontakt och frågor
T.f. verksamhetschef Mats Siljehult, 070-575 46 18 eller mats.siljehult@migranhjalpen.se

oktober 3, 2022

Sjuksköterska sökes till vår Neurologklinik

Om Migränhjälpen

På Migränhjälpen ser vi till att fler personer med svår huvudvärk och migrän ges möjlighet till adekvat utredning och behandling. Vi startade år 2020 och kom att bli världens första digitala vårdtjänst som är specialiserad på migrän och har sedan dess tagit emot fler än 6 000 patienter. Vi är ett expansivt och entrepreneuriellt företag som organisatoriskt sett är långt ifrån den typiska vårdgivaren. Hos oss är strukturen platt och beslutsvägarna korta så varje medarbetare både kan och förväntas komma med förslag som implementeras.

Teamet på Migränhjälpen består idag av tjugo deltidsanställda neurologer och tretton övriga medarbetare, som antingen arbetar på distans eller på något av våra kontor i Jönköping och i Stockholm.

För närvarande har vi även ett injektionscentra i Vällingby för botulinumtoxin-behandling. Inom kort kommer vi även att öppna en fysisk neurologklinik i Solna dit vi på uppdrag av Region Stockholm kommer att ta emot patienter som remitterats för specialistvård.

Läs mer om oss på vår hemsida: www.migranhjalpen.se.

Ny klinik

Migränhjälpen har fått godkänt om att starta en fysisk klinik för specialiserad neurologisk vård inom Vårdval Neurologi, Region Stockholm. Mottagningen kommer vara belägen på Gamla Karolinska sjukhuset och ta emot neurologiskt sjuka invånare med behov av specialiserad vård och botoxinjektioner. Mottagningen kommer också vara huvudkontor och centrum för distansvård inom migrän. Du kommer få vara med i utvecklingen av en modern digifysisk neurologklinik.

Dina arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på Migränhjälpen arbetar du på mottagning med kallelser, botoxinjektioner och du assisterar läkare med förekommande arbetsuppgifter. Du arbetar dessutom med migränsjukvård på distans med motiverande samtal. Du handleder nya kollegor och rapporterar till kvalitetsregister. Du utvecklar våra flöden och processer tillsammans med vår medicinskt ledningsansvariga läkare. Hos Migränhjälpen gör du skillnad för invånare som inte kommer i kontakt med rätt vård på sin hemort och du erbjuds stora möjligheter att påverka företagets framtid och så småningom även en internationell etablering.

Om dig

Svensk legitimation som sjuksköterska. Erfarenhet av neurologisk mottagning eller avdelning är meriterande. Goda kunskaper i svenska, engelska och god datorvana krävs. Vi tror att du är en driven person med intresse för huvudvärkssjukdomar som brinner för att hjälpa invånare som inte kommer fram i sin vårdapparat. Du utmanas genom att bryta ny mark inom vårdens digitala utveckling.

Anställningsvillkor

Heltid, eller enligt överenskommelse. Du blir placerad på kliniken på GKS. Individuell lönesättning. Heltid 40 h / vecka med möjlighet till deltid. Provanställning i sex månader kan bli aktuell.

Ansök

Vi välkomnar och går igenom inkomna ansökningar med CV och personligt brev löpande. Mejla din ansökan till jobbansokan@migranhjalpen.se

Kontakt och frågor

T.f. verksamhetschef Mats Siljehult, 070-575 46 18 eller mats.siljehult@migranhjalpen.se

november 25, 2021

Migränforum den 15 december 2021

Vill veta mer om migrän kan du delta på Migränforum den 15 december.

Läs mer på www.levamedmigran.se.

november 12, 2021

Migränhjälpen blir en digifysisk mottagning

Migränhjälpen är en digital specialistklinik för behandling av patienter med svår huvudvärk och migrän. Bolaget startade i augusti 2020 och har redan fått in över 3000 patienter. Nu öppnar Migränhjälpen en fysisk mottagning i Stockholm för att även kunna erbjuda patienter med kronisk migrän behandling med Botoxinjektioner.

Det finns cirka 200 000 personer bara i Sverige som har kronisk migrän och endast runt 10 % av dem har hittills fått adekvat hjälp. Det råder stor neurologbrist i Sverige och ännu större brist på huvudvärksinriktade specialister.

  • Därför är det extra positivt att vi nu har 20 neurologer som arbetar deltid för oss, säger neurolog Johan Nyberg, en av initiativtagarna och grundarna. Uppenbarligen vill neurologkollegor runt om i Sverige vara med på vår resa mot en mer effektiv och modern migränvård.

Pandemin har skyndat på digitaliseringen av vården i Sverige och den utvecklingen fortsätter vara stark. Migränhjälpen är den första digitala kliniken i världen för behandling av patienter med svår migrän. I och med öppnandet av mottagningen i Stockholm, som underleverantör till en neurologmottagning inom Vårdval Neurologi, så kan Migränhjälpen nu erbjuda all typ av förebyggande läkemedelsbehandling vid kronisk migrän.

  • Efter att ha varit verksamma i över ett år så har vi väldigt många nöjda patienter och jag ser detta som ett stort steg att kunna erbjuda patienterna den här möjligheten. Nu får vi hoppas att politikerna tar sitt ansvar och introducerar en digital nationell specialistläkartaxa så att fler patienter kan få hjälp, avslutar Mattias Bodin, VD och medgrundare.
Fr vänster VD Mattias Bodin, Huvudvärkssjuksköterska Jolin, patient Irene Rösberg

september 8, 2021

Positivt resultat från patientundersökning med migränpatienter

Först vill vi tacka alla som deltog i undersökningen.

I början av året genomförde Migränhjälpen sin första patientenkät. Där frågade vi våra 100 första patienter om vår tjänst och hur nöjda de är med det vi erbjuder. Vi fick in hela 57 svar och resultatet är mycket glädjande och visar att vi erbjuder en bra tjänst som uppskattas av patienterna.

De flesta frågorna som ställdes var betygsfrågor med en femgradig betygsskala, där 1 var lägsta och 5 var högsta betyg.

FrågaBetyg
Hur väl tycker du vår hemsida innehåller den information du behöver?4,35
Hur lätt tyckte du det var att registrera sig och komma i gång?4,58
Vad var din upplevelse av att förstå frågorna och fylla i formuläret?4,25
Hur väl tycker du det fungerar att chatta med läkare och sjuksköterskor under dina besök hos Migränhjälpen?4,32
Vad är din upplevelse av chattfunktionen? (t.ex. vad gäller användning, design, funktion)3,89
Vad är din upplevelse av dagboken?3,19
Hur upplever du hjälpen du får/fått av Migränhjälpen?4,53
Hur lätt tycker du det är att komma i kontakt med Migränhjälpen, om du behöver det, mellan besöken?4,63
Hur upplever du att kompetensen är på Migränhjälpen?4,91
Hur upplever du att bemötandet är på Migränhjälpen?4,86
Vad är ditt totala omdöme av Migränhjälpen?4,61
Hur stor är sannolikheten att skulle rekommendera Migränhjälpen till någon annan?4,75

Ett stort tack för alla fina ord och den konstruktiva feedback som vi fått i samband med detta. Vi uppskattar att så stor andel tycker de blivit bra bemötta och att vi håller en hög kompetens på Migränhjälpen. Vi tar med oss feedbacken och kommer att arbeta på att förbättra dagboken och chattfunktionen så att de blir ännu bättre.

Vi fortsätter vårt arbete för att bli Sveriges bästa migränklinik.  

google-play-badge
Download_on_the_App_Store_Badge_SE_blk_100317

SOCIALA MEDIER

KONTAKT

kundtjanst@migranhjalpen.se

Öppettider: vardagar 9 - 17

Vårt mål är att besvara dina frågor inom 48 timmar.

vardvalhalland
Företagshälsor_liten

Migränhjälpen Norden AB org nr 559214-1104