november 12, 2021

Migränhjälpen blir en digifysisk mottagning

Migränhjälpen är en digital specialistklinik för behandling av patienter med svår huvudvärk och migrän. Bolaget startade i augusti 2020 och har redan fått in över 3000 patienter. Nu öppnar Migränhjälpen en fysisk mottagning i Stockholm för att även kunna erbjuda patienter med kronisk migrän behandling med Botoxinjektioner.

Det finns cirka 200 000 personer bara i Sverige som har kronisk migrän och endast runt 10 % av dem har hittills fått adekvat hjälp. Det råder stor neurologbrist i Sverige och ännu större brist på huvudvärksinriktade specialister.

  • Därför är det extra positivt att vi nu har 20 neurologer som arbetar deltid för oss, säger neurolog Johan Nyberg, en av initiativtagarna och grundarna. Uppenbarligen vill neurologkollegor runt om i Sverige vara med på vår resa mot en mer effektiv och modern migränvård.

Pandemin har skyndat på digitaliseringen av vården i Sverige och den utvecklingen fortsätter vara stark. Migränhjälpen är den första digitala kliniken i världen för behandling av patienter med svår migrän. I och med öppnandet av mottagningen i Stockholm, som underleverantör till en neurologmottagning inom Vårdval Neurologi, så kan Migränhjälpen nu erbjuda all typ av förebyggande läkemedelsbehandling vid kronisk migrän.

  • Efter att ha varit verksamma i över ett år så har vi väldigt många nöjda patienter och jag ser detta som ett stort steg att kunna erbjuda patienterna den här möjligheten. Nu får vi hoppas att politikerna tar sitt ansvar och introducerar en digital nationell specialistläkartaxa så att fler patienter kan få hjälp, avslutar Mattias Bodin, VD och medgrundare.
Fr vänster VD Mattias Bodin, Huvudvärkssjuksköterska Jolin, patient Irene Rösberg