Primärvård –
Så fungerar det

Du kan själv remittera dig till Migränhjälpen genom att använda vår digitala tjänst via webben eller vår app. Vi rekommenderar att du använder appen – då får du tydligare notiser.

I vår digitala tjänst får du först svara på ett par korta frågor för att få en bedömning om vi kan hjälpa dig eller om du bör söka dig till din vårdcentral.

Om vi tror att vi kan hjälpa dig kommer du vidare till ett längre frågeformulär med djupgående frågor om din huvudvärk och din övriga hälsa. Om du är under 20 år utgår ingen patientavgift. Frikort gäller som vanligt. Patientavgiften i Region Halland gäller och den är 200 kronor. 

När du fyllt i och sänt in ditt formulär hamnar du i vår väntelista. Vår målsättning är att en av våra läkare ska kontakta dig inom tre vardagar efter att ha analyserat dina svar. Vi tar kontakt via chatten och ofta har läkaren lite kompletterande frågor.

Efter ditt första besök hos oss börjar du fylla i din dagbok. Du bokas för besök till en huvudvärksspecialiserad sjuksköterska som går igenom information kring din huvudvärksdiagnos och livsstilsfaktorer. Därefter bokas du tillbaka till läkaren som går igenom din dagbok, ställer diagnos och vid behov sätter in behandling.

unsplash-image
google-play-badge
Download_on_the_App_Store_Badge_SE_blk_100317